Krigen i Ukraina: Ny verdenssituasjon treffer også Norge

Et stort alvor har senket seg over hverdagen. Det er krig i Europa. Vårt naboland Russland har overfalt et annet av sine naboland. Hva betyr egentlig krigen i Ukraina for oss i her i Norge, og hvordan vil den påvirke oss?

Og hva med verdenssamfunnets forhold til Russland - hvordan vil krigen påvirke dette, og hvilke konsekvenser vil det få for Russland på sikt? Og hvordan vil krigen påvirke EUs og NATOs fremtid? Det er noen av spørsmålene som blir diskutert andre episode av Podkast uten portefølje.

 
I denne episoden har vi fått besøk av to av landets fremste eksperter på utenrikspolitikk. Ulf Sverdrup, direktør ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt, og Ine Eriksen Søreide, tidligere forsvars- og utenriksminister og nå leder av forsvars- og utenrikskomiteen på Stortinget, deler sine refleksjoner om krigen som ryster og opptar oss alle, med våre lyttere. 


Du finner podkasten der du lytter til podkast, for eksempel via Apple Podcast eller Spotify. Podkast uten portefølje er produsert av Pressure og ledes av Jan-Erik Larsen, daglig leder i Kruse Larsen og styreleder i Pressure.  


Har du spørsmål du ønsker svar på, eller innspill til tema eller gjester? Send oss gjerne en melding via vår Facebookside. 
 

0