News from Kruse Larsen

 • 20/02/2024
  Høyrebølgen 2.0

  Ved valget i fjor ble Høyre landets største parti for første gang på nesten 100 år og er landets dominerende styringsparti. Er det et resultat av pragmatisme og sentrumsdreining, eller har utfordringene i dagens samfunn utløst en ny høyrebølge? Hva blir Høyres regjeringsprosjekt i 2025? Og hvorfor har norsk ungdom blitt så høyrevridde?

  Read More
 • 15/02/2024
  Grønn eller grønnvasket: Kurs i bærekraftskommunikasjon

  Kravene til bærekraftskommunikasjon øker år for år. Det blir stadig mer utfordrende å kommunisere om bærekraft. I Norge følger Forbrukertilsynet nøye med. Hvordan kan vi egentlig kommunisere strategisk om bærekraft, uten å gå i grønnvaskingsfella? Velkommen til kurs! 

  Read More
 • 08/02/2024
  Podkast: Industripartiene

  Podkast uten portefølje får besøk av partibygger Owe Ingemann Waltherzøe, som forteller oss hva som skal til for at han returnerer til Industri- og næringspartiet, partiet han selv grunnla. For hva skjedde egentlig da INP ble splittet? Og hva er det INP fanger opp, som ikke de etablerte partiene klarer?

  Read More
 • 02/02/2024
  Er du klar for Arendalsuka 2024?

  Mandag 12. august går Norges største politiske festival av stabelen. Arendalsuka kickstarter den politiske høsten og valgkampen frem mot stortingsvalget i 2025.  

  Read More
 • 22/01/2024
  Podkast: NHO-sjefen om klimakrisen, subsidier og EU

  I denne utgaven av Podkast uten portefølje har Jan-Erik Larsen besøk av administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid. Vi går rett på sak: Har norsk næringsliv blitt for opptatt av subsidier? Bør Norge melde seg inn i EU? Og regner NHO-sjefen seg som del av gruppen “vanlige folk”?

  Read More
 • 17/01/2024
  Ekstraepisode: Hva skjer med INP?

  Ekstraepisode! Skal vi tro de siste meningsmålingene kan Industri- og næringspartiet (INP) være nesten utradert, men de kan også ligge langt over sperregrensen. Hvorfor er partiet så vanskelig å måle? Og hvilke partier er det som virkelig kjenner på konkurransen fra INP når de har målinger på over seks prosent?

  Read More
 • 09/01/2024
  Godt nytt politisk år

  Podkast uten portefølje sparker i gang det politiske året 2024! Hvor går velgerne? Hva blir sakene? Er en borgerlig seier i 2025 allerede sikret, eller er det fortsatt mulig for Jonas å hente inn Ernas forsprang? Og bør det bli slipstvang for stortingsrepresentanter som ikke klarer å kle seg?

  Read More
 • 22/12/2023
  Podkast: Vi oppsummerer det politiske året 2023

  I lokalvalget mistet Arbeiderpartiet så godt som alle sine ordførere i landets største kommuner og regjeringen sliter i oppoverbakke, mens Erna flyr høyt over krisene. SV henter gevinsten av samarbeidet på venstresiden, mens Venstres leder har blitt lansert som statsministerkandidat.

  Read More
 • 29/11/2023
  Podkast: Tillit og kontroll

  Hvordan jobber Stortinget seg gjennom køen av habilitetssaker? Hva skal til for at det opprettes en kontrollsak? Og er det fristende for kontroll- og konstitusjonskomiteen å lage litt mer sirkus?

  Read More