Valglønsj med Larsen

To uker før valget er det høyst usikkert hvem som vil styre landet de neste fire årene - selv om det sannsynligvis går mot regjeringsskifte.  

Meningsmålingene varierer stort, flere partier kjemper mot sperregrensen, og flere uventede faktorer ser ut til å prege valgkampen i innspurten. Der man for få uker siden var sikker på at distriktspolitikken skulle stå høyt på dagsorden helt inn mot valgdagen, ser det nå ut til at FNs klimarapport har gitt miljøpartiene en ekstra dytt på oppløpet. Samtidig er det enda ikke avklart hvilke utslag situasjonen i Afghanistan, eller den nye smitteoppblomstringen vil ha på partienes oppslutning.  
 
Nye og uvante mediebilder gir store utslag. Senterpartiet ser ut til å falle som en stein, og de som et samlet kommentatorkorps hadde utropt til valgets store vinner, kan nå sitte igjen med svarteper om de ikke finner tilbake til vårens formtopp. Sosialistisk Venstreparti, som lenge har hatt både miljø og ulikhet som sine fanesaker, Miljøpartiet De Grønne, og Venstre koser seg nok langt mer med de daglige oppdateringene i landets medier.  
 
Men, ingenting er sikkert. I alle valg ser vi overraskelser, og i mange valgdistrikter er det særlig jevnt mellom blokkene. 
 
Så om du lurer på hvilke debatter som kommer til å prege de siste ukene av valgkampen, og hvordan de vil påvirke velgerne er det bare å lytte på vår nye, ukentlige podcast “Valglønsj med Larsen”. Med seg i første episode har Jan-Erik Larsen med seg valgforsker og professor Bernt Aardal, og Anne Therese Gullberg, partner og bærekraftsansvarlig i Kruse Larsen.  
 
Podkasten kan se i sin helhet her, og her finner du podkasten i Apple Podcast. Har du en annen foretrukken podkastspiller? Ikke noe problem, bare søk etter Valglønsj med Larsen. 
 

0