Podkast uten portefølje

I Podkast uten portefølje setter vi søkelys på dagsaktuelle saker og hendelser i nyhetsbildet og det politiske landskapet. Annenhver uke inviterer vi spennende og interessante gjester til vårt podkaststudio i Inkognitogata 1 skal gjøre oss klokere på det som skjer rundt oss.

Har du spørsmål du ønsker svar på, eller innspill til tema eller gjester? Send oss gjerne en melding via vår Facebookside.

Podkasten er produsert av Pressure. Du finner podkasten der du lytter til podkast, for eksempel via Apple Podcast eller Spotify.

Podkast uten portefølje

 • 06/06/2024 - Kruse Larsen
  Podkast med president

  Denne uken har vi storfint besøk i Podkast uten portefølje. Stortingspresident Masud Gharahkhani forteller om hverdagen som landets øverste folkevalgte, tilliten til norske politikere og de stadig økende truslene mot demokratiet.

  Les mer
 • 27/05/2024
  Podkast: En uforutsigbar og urolig verden – hva betyr det for Norge?

  Krigen i Ukraina fortsetter, Midtøsten står i brann, Kina viser muskler, Trump kan vinne presidentvalget i USA og demokratiet er under press. Er norsk diplomati og utenrikspolitikk tilpasset en stadig mer uforutsigbar verden? Klarer NATO og den vestlige verden å stå samlet? Og hvordan påvirker verdenssituasjonen norsk politikk og norsk næringsliv?

  Les mer
 • 16/05/2024
  Podkast: Det er alarm!

  Siv Jensen mener det politiske Norge må våkne fra dvalen og slutte å pådra seg utgifter vi ikke har råd til å betale. Men hva ville hun gjort annerledes hvis hun ble finansminister i dag? Og hva angrer hun mest på fra de årene hun satt på pengesekken? Møt en åpenhjertig Jensen i podkasten vår.

  Les mer
 • 06/05/2024
  Podkast: Endringer i Erna-land

  Hva skjer når en av Høyres nestledere trer ut av Stortinget? Hvordan ser arverekkefølgen i partiet egentlig ut nå? Hva gjør Høyre når Fremskrittspartiet kryper stadig nærmere på målingene? Og hva er egentlig ti-prosents-Høyre og batong-Høyre?

  Les mer
 • 18/04/2024
  Podkast: Fersk fiskeminister og stor FrP-fangst

  Regjeringen får tre nye medlemmer. Hva betyr det? FrP holder landsmøte mens de klatrer på målingene. Har luften gått ut av den blå Høyre-ballongen? Og kan vi egentlig stole på målingene når de spriker som de gjør?

  Les mer
 • 05/04/2024
  Podkast: Høy temperatur i klimadebatten

  Klima- og energipolitikk seiler opp som en av de viktigste sakene frem mot stortingsvalget i 2025. Strømpriser, utenlandskabler, naturvern og vindkraft splitter både høyre- og venstresiden, og klimamålene for 2030 blir stadig vanskeligere å nå.Er norsk klima- og energipolitikk galskap satt i system?

  Les mer
 • 22/03/2024
  Podkast: Kan FrP bli større enn Høyre?

  Når man tror det ikke kan gå så mye dårligere for Arbeiderpartiet, gjør det likevel det. Denne måneden har gitt partiet noen av de svakeste målingene på mange år. Samtidig vokser Fremskrittspartiet jevnt og trutt, men klarer ikke å hindre at gapet mellom blokkene tetter seg.

  Les mer
 • 08/03/2024
  Podkast: Frykt og avsky – verden i 2024

  40 prosent av verdens befolkning går til valgurnene i løpet av 2024, samtidig som de autoritære kreftene er på fremmarsj. Russerne er på offensiven i Ukraina og Kina truer Taiwan. I valget til Europaparlamentet kan populistene får rekordhøy oppslutning og i USA kan Trump få en ny runde som president.

  Les mer
 • 20/02/2024
  Podkast: Høyrebølgen 2.0

  Ved valget i fjor ble Høyre landets største parti for første gang på nesten 100 år og er landets dominerende styringsparti. Er det et resultat av pragmatisme og sentrumsdreining, eller har utfordringene i dagens samfunn utløst en ny høyrebølge? Hva blir Høyres regjeringsprosjekt i 2025? Og hvorfor har norsk ungdom blitt så høyrevridde?

  Les mer
 • 08/02/2024
  Podkast: Industripartiene

  Podkast uten portefølje får besøk av partibygger Owe Ingemann Waltherzøe, som forteller oss hva som skal til for at han returnerer til Industri- og næringspartiet, partiet han selv grunnla. For hva skjedde egentlig da INP ble splittet? Og hva er det INP fanger opp, som ikke de etablerte partiene klarer?

  Les mer
 • 22/01/2024
  Podkast: NHO-sjefen om klimakrisen, subsidier og EU

  I denne utgaven av Podkast uten portefølje har Jan-Erik Larsen besøk av administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid. Vi går rett på sak: Har norsk næringsliv blitt for opptatt av subsidier? Bør Norge melde seg inn i EU? Og regner NHO-sjefen seg som del av gruppen “vanlige folk”?

  Les mer
 • 17/01/2024
  Ekstraepisode: Hva skjer med INP?

  Ekstraepisode! Skal vi tro de siste meningsmålingene kan Industri- og næringspartiet (INP) være nesten utradert, men de kan også ligge langt over sperregrensen. Hvorfor er partiet så vanskelig å måle? Og hvilke partier er det som virkelig kjenner på konkurransen fra INP når de har målinger på over seks prosent?

  Les mer
 • 09/01/2024
  Godt nytt politisk år

  Podkast uten portefølje sparker i gang det politiske året 2024! Hvor går velgerne? Hva blir sakene? Er en borgerlig seier i 2025 allerede sikret, eller er det fortsatt mulig for Jonas å hente inn Ernas forsprang? Og bør det bli slipstvang for stortingsrepresentanter som ikke klarer å kle seg?

  Les mer
 • 22/12/2023
  Podkast: Vi oppsummerer det politiske året 2023

  I lokalvalget mistet Arbeiderpartiet så godt som alle sine ordførere i landets største kommuner og regjeringen sliter i oppoverbakke, mens Erna flyr høyt over krisene. SV henter gevinsten av samarbeidet på venstresiden, mens Venstres leder har blitt lansert som statsministerkandidat.

  Les mer
 • 29/11/2023
  Podkast: Tillit og kontroll

  Hvordan jobber Stortinget seg gjennom køen av habilitetssaker? Hva skal til for at det opprettes en kontrollsak? Og er det fristende for kontroll- og konstitusjonskomiteen å lage litt mer sirkus?

  Les mer
 • 22/11/2023
  Podkast: Raymond Johansen om Arbeiderpartiets vanskelige veivalg

  Arbeiderpartiet møtes til strategisamling for å oppsummere det elendige valgresultatet og finne veien videre. Vi har invitert nylig avgått byrådsleder Raymond Johansen til å reflektere over partiets utfordringer.

  Les mer
 • 04/11/2023
  Podkast: Hvilke statsråder lykkes, og hvem mislykkes?

  Hva er en god statsråd? Hvorfor blir noen ruvende politikere mens andre blir fort glemt? Er det statsråden eller embedsverket som bestemmer mest?

   

  Les mer
 • 24/10/2023
  Podkast: Halvorsen tar oppgjør med Solbergs håndtering

  Kristin Halvorsen ledet SV fra 1997 til 2012 og tok partiet inn i regjering. Men hva mener hun om at SV ble stående utenfor regjeringen på Hurdalsjøen? Og hvorfor tror hun regjeringen sliter sånn på målingene? 

  Les mer
 • 11/10/2023 - Kruse Larsen
  Statsbudsjett-spesial

  Fredag la regjeringen frem sitt forslag til neste års budsjett. Snart starter forhandlingene i Stortinget.

  Les mer
 • 04/10/2023 - Kruse Larsen
  Kolbergs kriseråd til Arbeiderpartiet

  Denne uken får vi besøk av Ap-veteran Martin Kolberg. Han forklarer hvorfor han mener Ap er i krise, og at den blir større ved at ledelsen ikke kaller det en krise.

  Les mer