Aktuelt i Kruse Larsen

 • 18/11/2022
  Podkast: Arbeiderpartiet ser 16-tallet - hva er forklaringen?

  Arbeiderpartiet ser 16-tallet på målingene. Fallet for regjeringspartiene fortsetter. Striden om lakseskatten raser for fullt. Hva er det som ikke fungerer for regjeringen?

  Les mer
 • 04/11/2022
  Podkast: Regjeringens skattegrep under lupen

  Forhandlingene om statsbudsjettet er i gang, og diskusjonene rundt neste års budsjett foregår i aller høyeste grad, både inne på stortinget og utenfor. Spesielt har regjeringens foreslåtte skattegrep fått stor oppmerksomhet i den offentlige debatten. Rundt lunsjbord over hele landet snakkes det nå om skatt, og ikke minst: grunnrente.   

  Les mer
 • 26/10/2022 - Anne Therese Gullberg, Lisbeth Berg-Hansen og Hedvig Heyerdahl Moser
  Regjeringens nye skattekiste

  Grunnrenteskatt er et begrep de færreste har hatt et forhold til. Men det var før den 28. september 2022. Da presenterte Arbeiderparti/Senterparti-regjeringen sitt forslag til grunnrenteskatt for havbruk, vannkraft og vindkraft.  

  Les mer
 • 19/10/2022
  Podkast: Velgere på vandring

  Regjeringen Støre har mistet 400.000 velgere siden den tiltrådte for ett år siden. Både Ap og Sp lekker til mange andre partier, samtidig som de mister velgere til det såkalte gjerdet. Hva skjer, og hvorfor?

  Les mer
 • 12/10/2022 - Veronica Isabel Pedersen and Anne Therese Gullberg
  Resource rent tax on aquaculture, hydropower and wind power  

  On the 28th of September, the Norwegian Government presented their plans for a tax increase targeting businesses profiting from natural resources, such as aquaculture, hydropower, and wind power.  

  Les mer
 • 11/10/2022 - Hedvig Heyerdahl Moser and Anne Therese Gullberg
  The National Budget 2023: Tax rises

  The Norwegian Government presented their proposal for the National Budget for 2023 on October 6th. In the context of the current geopolitical situation, the Government forewarned a strict budget.

  Les mer
 • 07/10/2022
  Podkast: Det du burde vite om statsbudsjettet

  Dagens tema overrasker kanskje ingen. Vi skal selvsagt snakke om den store begivenheten i norsk politikk denne uken – nemlig statsbudsjettet.

  Les mer
 • 27/09/2022 - Anne Therese Gullberg
  Grønn eller grønnvasket?

  EU har lagt frem nye regler for bærekraftkommunikasjon. En god hjelp for deg som er redd for å bli beskyldt for grønnvasking.

  Les mer
 • 26/09/2022 - Anne Therese Gullberg
  Et bredere rammeverk for bærekraftsrapportering: Global Reporting Initiative (GRI)

  Denne uken diskuterer Stortinget strømkrisen. En av betingelsene for at norske bedrifter skal få strømstøtte er at de gjennomfører en energikartlegging. Det er et godt første skritt til å redusere energiforbruket og redusere klimagassutslippene. Det er dessuten første steg for bedrifter som ønsker å starte med bærekraftsrapportering.

  Les mer
 • 20/09/2022 - Kruse Larsen
  Høyre-spesial: Finnes det et liv etter Erna?

  Mens regjeringen sliter på målingene, reiser Erna Solberg land og strand rundt som en politisk rockestjerne på turné. 

  Les mer