Grønn eller grønnvasket: Skjerpede krav til bærekraftskommunikasjon 

EUs taksonomi har satt standarden for hva som er bærekraftige økonomiske aktiviteter. Nå skjerper EU også kravene til bærekraftskommunikasjon. Hva sier de nye reglene fra EU om kommunikasjon? Hva betyr de nye reglene for norske bedrifter?   

 

Onsdag 17. august kl. 13.30 inviterer Kruse Larsen til panelsamtale i Arendal med representanter fra norsk næringsliv  om hvordan de følger opp de nye reglene, for å ikke gå i grønnvaskingsfella.  

Anne Therese Gullberg, partner og bærekraftsansvarlig i Kruse Larsen, innleder om de nye EU-kravene. I panelsamtalen diskuterer panelet hva de nye kravene i praksis innebærer for norsk næringsliv, og hvorvidt de vil bidra til å drive bærekraftsarbeidet fremover.  

 

Til panelet har vi invitert følgende deltakere:  

 

Stig Schjølset, fagsjef i Miljøstiftelsen ZERO  

Stig Schjølset er fagsjef i Miljøstiftelsen ZERO og har det overordnede ansvaret for det faglige i stiftelsen. Han har tidligere vært spesialrådgiver og fagdirektør for grønn konkurransekraft og klimapolitikk i Klima- og miljødepartementet. Han har også ledet analysearbeidet på karbonmarkedet i Thomson Reuters. Schjølset er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo.

   

Anders Fagernæs, bærekraftsdirektør i Norwegian  

Anders Fagernæs har det overordnede ansvaret for bærekraft i Norwegian, og har vært ansvarlig for å utvikle flyselskapets miljøstrategi midt oppi luftfartens største krise gjennom tidene. Han er tidligere fagansvarlig for bærekraft og samfunnsansvar i Geelmuyden Kiese, og har også jobbet som trainee i det belgiske konsulentselskapet Brusselkontoret.   

 

Kristin Fjeld, Head of Communications i Polestar Norge  

Kristin Fjeld har ledet kommunikasjonsarbeidet i Norge for det svenske bilselskapet Polestar siden 2021, etter å ha vært kommunikasjonssjef for H&M i Norge og Island i 9 år. Kristin har lang erfaring fra arbeid med bærekraftskommunikasjon. I tillegg er hun tidligere styremedlem i Etisk handel Norge.  

 

Camilla Skjelsbæk Gramstad, bærekraftssjef i Elkjøp Nordic  

Camilla Skjelsbæk Gramstad leder det nordiske arbeidet med bærekraft i Elkjøp. Hun har 7 år bak seg som bærekraftsansvarlig i Hovedorganisasjonen Virke og har også vært rådgiver for miljø- og samfunnsansvar i Difi. Camilla er i tillegg medlem av Klimautvalget2050 og har tidligere vært nestleder i styret til Stiftelsen Miljøfyrtårn.   

 

Arrangementet finner sted på Fremtidens Næringslivsscene i Arendal og vil også streames. Velkommen!

0