Må Norge velge mellom å være en energinasjon eller industrinasjon?

DNV og Kruse Larsen tar debatten torsdag 18. august under Arendalsuka 2022.

DNVs årlige energiomstillingsrapport Energy Transition Outlook viser at Europa og Norge må være klimanøytrale allerede i 2042, hvis verden skal nå klimamålene.  

 

Hvordan skal Norge finne sin plass i et Europa i omstilling og hva kreves av industrien og politikerne for at norsk næringsliv skal kunne omstille seg i et så høyt tempo? Er det rom for nasjonale strategier i den europeiske energiomstillingen? Må Norge velge mellom å være en energinasjon eller industrinasjon? 

 

Sverre Alvik, forskningsleder for energiomstilling i DNV og prosjektdirektør for Energy Transition Outlook, presenterer relevante funn fra rapporten og setter scenen for debatten.  


Jan-Erik Larsen, daglig leder i Kruse Larsen, er moderator. I panelet deltar også: 

 

Hilde Merete Aasheim, konsernsjef i Norsk Hydro 
Hilde Merete Aasheim har vært konsernsjef i Hydro siden 2019 og har hatt ledende roller i selskapet i en årrekke. I 2021 ble hun for tredje året på rad kåret av Kapital til den mektigste kvinnen i norsk næringsliv.  

 

Nils Røkke, bærekraftsdirektør i SINTEF 
Nils Røkke leder arbeidet med bærekraft i SINTEF og leder også den europeiske forskningsalliansen European Energy Research Alliance (EERA). Røkke har ledet en rekke forskningsprosjekter både i Norge og internasjonalt på klima, energi og miljø.  

 

Anniken Hauglie, viseadministrerende direktør i NHO 
Anniken Hauglie er viseadministrerende direktør i NHO og leder også NHOs arbeid med politikk- og myndighetskontakt. Hauglie har en lang politisk karriere bak seg og var arbeids- og sosialminister i regjeringen Solberg fra 2015 til 2020.  

 

Anne Therese Gullberg, partner og bærekraftsansvarlig i Kruse Larsen 
Anne Therese Gullberg er partner og bærekraftsansvarlig i Kruse Larsen. Hun har doktorgrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo og har tidligere jobbet som seniorforsker ved CICERO Senter for klimaforskning.  

 

Arrangementet finner sted torsdag 18. august kl. 10:00 på Sportsbaren. Velkommen! 

0