Vi forklarer politikken

Kruse Larsens rådgivere følger norsk politikk tett. Hver eneste dag, særlig nå i valgåret, gjør vi opp status og tolker det som skjer. Vi deler gjerne våre analyser med kundene våre. Vi tilbyr foredrag og workshops om den spennende politiske situasjonen i valgåret. 
 

Ta kontakt, så stiller vi hos dere, fysisk der det er mulig, digitalt der det er nødvendig. Ledersamling, internseminar, strategimøte? Politiske rammevilkår er alltid interessant og viktig. 


 
Blir det Jonas eller Trygve? Får SV være med i en ny regjering? Kommer Rødt eller MDG på vippen? Eller klarer Erna Solberg det utrolige, og sikrer fire nye år med borgerlig flertall?  
 


Meningsmålingene tyder på at det blir et regjeringsskifte etter stortingsvalget i september, men ingenting er sikkert. På samme tid i 2017 var det få som spådde at Erna Solberg ville være statsminister i fire år til. Denne gangen er det om mulig enda mindre forutsigbart, til tross for at meningsmålingene viser soleklart rødgrønt flertall. 


 
Fire partier ligger for tiden rundt sperregrensen. Rødt, MDG, Krf og Venstre varierer mellom å ligge rett over og rett under. For de partiene står det om noen tusen stemmer mellom en stortingsgruppe på en eller to representanter, og en stortingsgruppe på syv eller åtte representanter. De små marginene kan også bli utslagsgivende for hvilken blokk som ender opp med flertallet. Kan KrF løfte seg over sperregrensen på debatt om liberaliseringer i abortloven? Er folk mindre opptatt av miljø, og dermed sender MDG under? Kan debatten om sosiale forskjeller løfte Rødt over? Dagsorden i valgkampen og hvilke saker som er viktig for velgerne vil bli avgjørende. 


 
I motsetning til de siste stortingsvalgene er det heller ikke noen avklarte regjeringsalternativer på noen av sidene. FrP har gått langt i å avlyse noe som helst regjeringssamarbeid med Krf og Venstre. KrF har lukket døren for FrP. På rødgrønn side vil ikke Senterpartiet ha med SV i regjering, mens SV vil samarbeide med både MDG og Rødt, noe Arbeiderpartiet har lukket døren for. 
 


Det er ingenting som er sikkert før stortingsvalget i september. 


 
Ta kontakt, så stiller vi med den ferskeste analysen av den politiske situasjonen. Send en mail til post@kruselarsen.no, så sender vi et uforpliktende tilbud. 
 

0